Na današnji dan pre osam godina poginuo je pevač Darko Radovanović!

Izvor: Svet plus, 11.Jun.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan pre osam godina poginuo je pevač Darko Radovanović!

Na današnji dan pre osam godina poginuo je pevač Darko Radovanović. On je stradao sa svojim menadžerom Acom Miloševićem u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Ostružnice. Na pevača i njegovog kolegu tada je "mercedesom" naleteo Đorđe Rančić (84) kada je preticao šleper i ušao u traku u kojoj se kretalo vozilo u kojem je bio pevač.

Radovanoviću su svi prognozirali fantastičnu karijeru, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << da bi bilo tako, govore i njegove pesme koje se i danas slušaju i pevaju. Njegov glas se čuje svuda, šeruje se na društvenim mrežama, a mnogi njegovi prijatelji i saradnici nikada ne zaboravljaju da se sete trenutaka koje su proveli s njim. Da je bio voljen i od svojih kolega, govori i činjenica da je na njegovoj sahrani prisustvovalo skoro 5.000 ljudi, a Ivana Selakov, Slađa Vujičić,Aca Lukas, Seka Aleksić, Nikola Rokvić, Goca Tržan i mnogi drugi ne propuštaju nikad priliku da ga spomenu u javnosti.

Jedan od njegovih bliskih prijatelja bio je Aca Lukas, koji kaže:

"Ne mogu da verujem koliko vreme brzo prolazi. Darko je bio pošten i dobar dečko, sjajan muzičar i moj drug. Neopisiva je tragedija što je otišao prerano i što je prekinuta sasvim sigurno karijera koja bi bila blistava."

Ivana Selakov, s kojom je Darko snimio duet hit "Ako je do mene" i s kojom je bio prijatelj, ne prestaje da tuguje za njim:

"Takav čovek, prijatelj i kolega, takav glas koji je imao Darko nikad se ne zaboravlja. Često evociram uspomene na njega. On bi danas bio prava zvezda."

Jedan od onih koji Darka ne puštaju zaboravu jeste i Saša Matić. On je čak i pre dve godine na koncertu u Areni otpevao u duetu sa Ivanom Selakov pesmu "Ako je do mene" i sve podsetio na sjajnog pevača i njegovog velikog prijatelja. Tada je u publici bila i Darkova udovica Maja Radovanović.

Darko Radovanović je rođen 21.09.1975. godine u Novom Sadu, gde živi samo dva meseca, a zatim menja mesto boravka, prvo Bosna (mesto Žepče) a potom se nastanjuje u Obrenovcu (tačnije mesto Stubline).

Peva od kada zna za sebe, kažu; prvo je propevao, pa tek onda protrčao. U drugom razredu Osnovne škole osvaja prvo mesto na Republičkom takmničenju školskih horova kao najmlađI I najbolji solista.

U Kragujevcu, na takmičenju Izvornih pesama osvaja prvo mesto van konkurencije kao najmlađI učesnik. U žiriju su bili: Bora Nikolić, Branimir Đokić. Posle završene Osnovne škole u Stublinama, upisuje Srednju školu u Obrenovcu ali I dalje učestvuje na raznim takmičenjima. Kao srednjoškolac sa drugovima osniva rok grupu “Nebeski jahačI”, međutim, kao to znamo, ta vrsta muzike kod nas slabo prolazi, te se nakon kraćeg vremena grupa rasformirala.

Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet fizičke kulture u Beogradu. 1999. godine postaje član gupe “Cvaka cvak”, tj. Sadašnji “Mega Mix bend” I sa njima radi punih pet godina. Na takmičenje za pesmu “Beovizije”, pojavljuje se 2003. godine uz podršku pevača Zdravka Čolića. Pesma “Stidim se” doživljava veliki uspeh na svim radio stanicama.

Već naredne godine ponavlja svoj nastup na ovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Prijatelji moji brinu”. Nakon napornog rada od 12 godina, uspeva da objavi svoj samostalni CD I konačno peva onu vrstu muzike koju je želelo. Sniman je u studiju Zorana Radetića uz podršku njega kao producenta CD sadržI 10 novih numera i 2 sa festivala “Beovizije”.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.