Izvor: SEEcult.org, 13.Feb.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Original prvog srpskog ustava

Originalno štampano izdanje Sretenjskog ustava iz 1835. godine deo je izložbe koju je Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković” u Beogradu priredila povodom Dana državnosti, 15. februara, kojim se i proslavlja dan kada je donet prvi srpski ustav koji je postavio temelj moderne srpske državnosti. Izložbom nekoliko retkih eksponata, UBSM podseća i na Prvi srpski ustanak kojem je takođe posvećen Dan državnosti, 15. februar.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPC slavi Svetog Trifuna

Izvor: Studio B, 14.Feb.2013, 10:40

Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik Svetog Trifuna, koji se u narodu slavi kao zaštitnik vinogradara. ..Njemu se moli da zaštiti polja od poplava, grada, raznih štetočina, a slave ga i gostioničari kao svog zaštitnika...Crkva Svetog Trifuna slavi kao velikomučenika koji je postradao za...

Nastavak na Studio B...

Izložba povodom Sretenja

Izvor: Akter, 14.Feb.2013

Izložba nekoliko retkih eksponata, uključujući i štampano izdanje Sretenjskog ustava iz 1835. godine, koja se organizuje povodom Dana državnosti Srbije, od danas se može pogledati u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.