Zvizdić: Imenovanje novog Vijeća ministara BiH 23. ili 30. decembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić: Imenovanje novog Vijeća ministara BiH 23. ili 30. decembra

Definisana su dva moguća datuma održavanja sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebalo biti imenovano novo Vijeće ministara BiH, izjavio je to predsjedavajući Zastupničkog doma Denis Zvizdić.   “Da li će to biti 23. ili 30. decembra ne ovisi od nas. Mi smo spremni zakazati hitnu sjednicu za imenovanje Vijeća ministara BiH čim se završe provjere i od mandatara dobijemo prijedlog za imenovanje ministara i zamjenika ministara. Nadamo se da ćemo stići do...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novo Vijeće ministara BiH, stare politike i poznata lica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019

Do kraja godine trebalo bi biti formirano Vijeće ministara Bosne i Hercegovine(BiH) i u Parlamentu BiH potvrđeni svi predloženi ministri i njihovi zamjenici, izjavio je u utorak (17. decembra) u Sarajevu predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.