Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Izostala rasprava o odluci ministra kulture

Nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak zastupnika saborske većine, spriječio je u ponedjeljak saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da u 'službenoj formi' od ministra kulture čuje razloge zbog kojih je smjenio Povjerenstvo za neprofitne medije i nakon toga donese određeni zaključak.

Preostaje nam samo sazvati novu sjednicu, bilo samog Odbora ili zajedničku sa Odborom za medije, zaključila je predsjednica Odbora za znanost Gordana Rusak.

Ministar Zlatko Hasanbegović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << došao je na sjednicu i izrazio žaljenje što se ne može raspravljati o problemu, "formalno ili neformalno".

Spreman sam se uvijek odazvati, iako je ovo presedan u dosadašnjoj parlamentranoj praksi, rekao je ministar, poručivši da Hrvatski sabor ima pravo "uvijek i o svemu" dobiti obavijesti "o radu izvršne vlasti".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar ne odustaje, neprofitni mediji prosvjeduju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2016

HDZ-ovi zastupnici svojim nedolaskom sabotirali su sjednicu saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, na kojem je novi ministar kulture Zlatko Hasanbegović pozvan da objasni svoju kontroverznu odluku o raspuštanju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. Oporba i neprofitni mediji oštro...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.