Za Džaferovića očekivana odluka suda o Zakonu o lijekovima RS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2022, 15:42

Za Džaferovića očekivana odluka suda o Zakonu o lijekovima RS

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Šefik Džaferović, ocijenio je da je očekivana odluka Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske (RS), te da očekuje da je svi poštuju. "Usvajanje entitetskog Zakona o lijekovima i pratećih propisa bilo je flagrantno kršenje ustavnopravnog poretka. Tu nikada nije bilo dileme", navodi se u saopštenju iz Džaferovićevog kabineta. On očekuje "od svih institucija,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šeranić: Zakon donesen da obezbijedi zdravstvenu zaštitu i lijekove građanima

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2022

​BANJALUKA - Nijedna odluka Ustavnog suda, niti bilo koji unaprijed najavljen stav Kristijana Šmita, koji je nelegalni međunarodni predstavnik u BiH, ne može da opravda činjenicu straha i neizvjesnosti izazavnih kod građana Republike Srpske u trenutku kada se Zakon o lijekovima i medicinskim ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.