Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2015, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Amerikanaca protiv Trumpovog prijedloga

Stotine aktivista protestirale su pred hotelom Donalda Trumpa pretendenta za republikanskog predsjedničkog kandidata, u centru New Yorka, izražavajući neslaganje sa njegovom izjavom da treba zabraniti ulaz muslimanima u SAD.

Učesnici demonstracija u New Yorku kazali su da je on svojim riječima samo pojačao val islamofobije.

Većina Amerikanaca protivi se predlogu Donalda Trampa, da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, dok svaki četvrti ispitanik podržava takvu ideju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnijenja.

Anketa je pokazala i da Amerikanci imaju pozitivno mišljenje o muslimanima, njih 59 odsto, dok 29 procenata ima negativan stav.

Njegov predlog odbacile su i mnoge njegove kolege, kandidati za predsjedničku nominaciju iz redova republikanaca.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Traži se povlačenje Trumpove kandidature

Izvor: SandzakPress.net, 11.Dec.2015

Amerika – Gotovo 200 političara i vjerskih lidera New Yorka osudilo je Trumpove izjave protiv muslimana. Nakon izjava biznismena Donalda Trumpa, pretendenta za republikanskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u, da muslimanima ne bi trebao biti dozvoljen ulazak u Sjedinjene...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.