Ured disciplinskog tužioca formirao predmet protiv sutkinje Suda u Gradačcu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2023, 12:07

Ured disciplinskog tužioca formirao predmet protiv sutkinje Suda u Gradačcu

Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine formirao je predmet o postupanju sutkinja Općinskog suda u Gradačcu, tri dana nakon što je u ovom gradu na sjeveru Bosne i Hercegovine počinjeno trostruko ubistvo. Sutkinja ovog suda izdala je 7. augusta rješenje kojim je odbijeno izricanje mjere zabrane približavanja ženi koja je supruga prijavila za zlostavljanje, a 11. augusta je ubijena. Ovaj dokument suda u Gradačcu Radiju Slobodna Evropa na uvid je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Formiran predmet o postupanju sudije u Gradačcu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2023

SARAJEVO - Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) formirala je predmet na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu, rečeno je u VSTS-u.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.