U Sarajevo stigla prva grupa državljana BiH i njihovih srodnika evakuisanih iz Gaze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2023, 18:06

U Sarajevo stigla prva grupa državljana BiH i njihovih srodnika evakuisanih iz Gaze

Prva grupa državljana Bosne i Hercegovine i njihovih srodnika, koji su evakuisani iz Pojasa Gaze, stigla je u Sarajevo, letom iz Istanbula, 20. novembra. Radi se o grupi od 26 bh. državljana i njihovih srodnika. Letom iz Istanbula u ponedjeljak navečer bi trebalo stići i preostalih 11 bh. državljana i njihovih srodnika, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. Oni su 15. novembra uspjeli preći granični prijelaz Rafah i izaći iz Gaze, nakon čega su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva grupa BiH državljana iz Pojasa Gaze doputovala u Sarajevo

Izvor: Danas, 20.Nov.2023

Prva grupa državljana Bosne i Hercegovine kao i njihovih srodnika Palestinaca evakuisanih iz Pojasa Gaze, njih ukupno 26, doputovala je danas na sarajevski aerodrom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.