Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2022, 09:56

Tajvan saopštio da se letovi preko ostrva nastavljaju nakon kineskih vojnih vežbi

Tajvansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da su letovi kroz njegov vazdušni prostor postepeno nastavljeni 7. avgusta oko podneva pošto većina obaveštenja o kineskim vojnim vežbama u blizini ostrva "više nije na snazi". Ministarstvo je, međutim, u saopštenju navelo da će Tajvan nastaviti da do 8. avgusta ujutru usmerava letove i brodove dalje od istočne obale gde su se odvijale kineske vojne vežbe. Kineski avioni i ratni brodovi vežbali su 6. avgusta napad na Tajvan,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

KLJUČA NA ISTOKU Kina nastavlja sa vojnim vežbama blizu Tajvana, SAD najavile potez koji će još više RAZBESNETI PEKING

Izvor: Blic, 07.Avg.2022

Peking je najavio da će održati vojne vežbe u blizini južnog dela Žutog mora i Bohaija, u blizini Južne Koreje. Početak vežbi očekuje se u ponedeljak, 8. avgusta i trajaće do 8. septembra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.