Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2015, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH: Prvo ročište u predmetu Naser Orić

U Sudu BiH danas bi trebalo da bude održano ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjera zabrane ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću.

Orić je u petak, 26. juna, pušten na slobodu na osnovu odluke postupajućeg tužioca. "Postupajući tužilac nije tražio pritvor za Orića. Kada su predložene mjere zabrane, onda nema zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru", pojašnjeno je iz Suda.

Mjere zabrane koje je predložilo Tužilaštvo uključuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ograničavanje kretanja i boravka osumnjičenog, zabranu kontakta sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu, te periodično javljanje nadležnom policijskom organu.

Postupajući tužilac je ocijenio da su predložene mjere dovoljne da se osigura nesmetano vođenje postupka. U slučaju nepoštivanja neke od predloženih mjera zabrane, može se pokrenuti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser Orić uhapšen je 10. juna u Švajcarskoj prema potjernici koju je za njim raspisala Srbija za zločine počinjene nad Srbima na području Srebrenice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sudu BiH ročište Naseru Oriću

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2015

SARAJEVO - U Sudu BiH danas bi trebalo da bude održano ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjera zabrane ratnom komandantu muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću...Orić je u petak, 26. juna, pušten na slobodu na osnovu odluke postupajućeg tužioca..."Postupajući tužilac...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zatražene mjere zabrane za Orića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2015

Na današnjem ročištu u Sudu BiH Tužilaštvo BiH je predložilo određivanje mjera zabrane Naseru Oriću u vidu ograničavanja kretanja unutar Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, privremeno oduzimanje putnih isprava i redovno javljanje Policijskoj stanici Centar u Sarajevu, javlja klix.ba...Odbrana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.