Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2020, 19:20

Stotine Beranaca u molitvenom hodu, na čelu kolone DECA, pred manastirom glasno skandiraju "NE DAMO SVETINjE" (FOTO/VIDEO)

Posle dolaska litije u portu manastira gde se već bilo okupilo nekoliko stotina građana, stigao je još veći broj Beranaca PRVA litija u Crnoj Gori, krenula je danas oko 18 časova u Beranama. Vernici su se okupili ispred hrama Svetog Simeona Mirotočivog, a išli su prema 3 kilometara udaljenom manastiru Đurđevi stupovi. Krsni hod protekao je u skladu sa propisima, a oko 200 građana se odazvalo apelu paroha Beranskog, oca Miloša Cicmila, koji ih je zamolio da ispoštuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odluke Nacionalnog koordicionog tela za suzbijanje zaraznih bolesti. Na čelu kolone su bila deca.Posle dolaska litije u portu manastira gde se već bilo okupilo nekoliko stotina građana, stigao je još veći broj Beranaca. Pred zavetnim manastirom, skandirajući "Ne damo svetinje", mirno su protestovali protiv spornog Zakona o slibodi veroispovesti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zabranjena litija u Nikšiću, djeca na čelu kolone u Beranama

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2020

Litija u Nikšiću je zabranjena u nedjelju. Vlasti nisu dozvolile krsni hod ulicama ovog grada. Prva litija u Crnoj Gori, krenula je u oko 18 časova u Beranama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.