Savet za kontrolu ispituje policijski nesporazum: Hapšenje novinara Novosti Kadića pod lupom javnosti

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020, 22:17

Savet za kontrolu ispituje policijski "nesporazum": Hapšenje novinara "Novosti" Kadića pod lupom javnosti

Savet za kontrolu rada policije se upoznao sa dokumentacijom u slučaju hapšenja Veliše Kadića, novinara „Večernjih novosti“ PODGORICA - Savet za građansku kontrolu rada policije razmotrio je pritužbeCentra za građansko obrazovanjeiDruštva profesionalnih novinara Crne Gorekoje se odnose na postupanje službenika Centra bezbednosti Nikšić prema novinaruVeliši Kadiću-saopšteno je iz Saveta. - Savet se upoznao sa dokumentacijom koju je dostavio načelnik CB Nikšić >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << a koja uključuje zapisnik o obaveštenju prikupljenom od građanina koji je potpisao bez unošenja primedbi i uz traženje primerka za sebe novinar Kadić i službenuzabeleške policijskih službenika. Savet je, nastavljajući rad na predmetu, odlučio da na narednu sednicu Saveta pozove da neposredno prisustvuje novinar Kadić. Takođe, Savet je odlučio da kompletnu raspoloživu dokumentaciju dostavi na upoznavanje izašnjenjepodnosiocima pritužbi i novinaru-saopštili su kratko iz Saveta za građansku kontrolu rada policije.Podsećanja radi policajci su, dugogodišnjeg novinara i šefa dopisništva „Večernjih novosti“ iz Crne Gore, 13. maja, priveli i sipali mu biber-sprej u lice samo zato što je radio svoj novinarski posao,izveštavajući o događajima te večeri u Nikšiću. Kadić je pri tom imao vidno istaknutu novinarsku legitimaciju. Pustili su ga oko ponoći uz obrazloženje da je to bio nesporazum.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prebijanje mladića u Pljevljima: Savet za kontrolu policije saopštio da su prekoračena ovlašćenja i prava

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020

Na video zapisu je očigledno da policijski službenici nastavljaju sa postupanjem i onda kada je prestao svaki osnov i smisao dalje intervencije-zaključili su iz Saveta nakon odgledanog snimka događaja PLjEVLjA-PODGORICA- Savet za građansku kontrolu rada policije je na osnovu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.