Rudar poginuo u rudniku Breza u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudar poginuo u rudniku Breza u BiH

U Rudniku mrkog uglja Breza u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak se dogodila nesreća, u kojoj je jedan rudar smrtno stradao nakon povreda zadobijenih na radu. Ovu informaciju je potvrdio za Radio Slobodna Evropa (RSE) predsjednik sindikata rudnika Jasmin Telalović. "On je zadobio povrede glave. Nakon toga je odvučen u Centar urgentne medicine u Sarajevu. No, tamo je izgubio svijest. Iako su ljekari pokušali da ga reanimiraju, nisu uspjeli", kazao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rudara zahvatila traka za prevoz materijala, preminuo u bolnici

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Dec.2019

BREZA - U jami Rudnika mrkog uglja "Breza" danas je u prvoj smjeni teško povrijeđen rudar Alija Zazan (44), koji je hitno prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i preminuo, potvrdio je direktor brezanskog rudnika Ćamil Zaimović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.