Poznati čečenski bloger i kritičar Kadirova navodno ubijen u Švedskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2022, 10:33

Poznati čečenski bloger i kritičar Kadirova navodno ubijen u Švedskoj

Poznati kritičar čečenskog lidera Ramzana Kadirova ubijen je u Švedskoj. Telegram kanal 1ADAT je 5. decembra citirao neidentifikovane izvore koji su rekli da je Abdurahmanov ubijen i da je njegov brat Mukhammad pod policijskom zaštitom. Anzor Maskadov, istaknuti lider čečenske dijaspore, potvrdio je informaciju, dodavši da je Abdurkhmanova ubilo nekoliko nepoznatih napadača. Ni kanal 1ADAT ni Maskadov nisu rekli da se navodno ubistvo dogodilo u Švedskoj, gdje je Abdurahmanov živio i imao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Poznati čečenski bloger i kritičar Kadirova ubijen u Švedskoj

Izvor: Danas, 05.Dec.2022

Tumso Abdurahmanov, poznati kritičar čečenskog lidera Ramzana Kadirova ubijen je u Švedskoj, saopštile su kolege blogera za ruski servis Radija Slobodna Evropa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.