Popović: Crna Gora sprovodi identitetski genocid nad Srbima

Izvor: N1 televizija, 24.Jul.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Crna Gora sprovodi identitetski genocid nad Srbima

Ministar bez portfelja Nenad Popović je saopštio da crnogorske vlasti nad Srbima "uporno i sistematski sprovode identitetski genocid" i da podržava izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, koji je ranije ocenio da je položaj Srba u Crnoj Gori "isti kao u vreme Nezavisne države Hrvatske".

"Ćirilica se ukida u Crnoj Gori, a srpski pisci brišu iz učeničkih čitanki. Oni koji se izjašnjavaju kao Srbi su diskriminisani po svim osnovama i ne mogu da dobiju zaposlenje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u državnoj službi", piše u saopštenju Popovića.

Popović je ocenio i da je u Crnoj Gori Srpska crkva progonjena, a da je "fizička bezbednost građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao pripadnici srpskog naroda sve češće ugrožena".

"Srbija mora snažno da podrži srpski narod u Crnoj Gori i da problem ugnjetavanja našeg naroda iznese pred međunarodne institucije i svetsku javnost", napisao je Popović i poručio da je poštovanje prava Srba i SPC u Crnoj Gori uslov za održavanje dobrih odnosa.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.