Papa pozvao političare na drastične mere zbog klime

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa pozvao političare na drastične mere zbog klime

Papa Franja pozvao je vlade da pokažu "političku volju" da preduzmu drastične korake u suočavanju sa klimatskim promenama, rekavši da je vreme da se napusti zavisnost od fosilnih goriva. Poglavar Rimokatoličke crkve je izdao apel za podizanje političke svesti o zagađenju i eksploataciji prirodnih resursa. Papa je rekao da želi da ljudi razmišljaju o svakodnevnim "promišljenim i štetnim" odlukama o potrošnji. Trout: Vlade da kažu 'ne' fosilnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Papa pozvao političare da preduzmu "DRASTIČNE MERE"

Izvor: Blic, 01.Sep.2019

Papa Franja pozvao je danas zemlje sveta da preduzmu "drastične mere" u borbi protiv globalnog zagrevanja i s ciljem smanjenja upotrebe fosilnih goriva, rekavši da se svet suočava sa klimatskim vanrednim stanjem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.