Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Vrućina odnela skoro 700 života

Pakistanski premijer Navaz Šarif proglasio je vanredne mjere pošto je broj žrtava toplotnog talasa u južnoj provinciji Sind dostigao skoro 700.

Nacionalna administracija za vanredne situacije saopštila je da je dobila naređenje od premijera da preduzme odgovarajuće korake povodom ove krize.

Vojska je angažovana na uspostavljanju centara za prijem ljudi koji dožive toplotni udar, kao i na pružanju pomoći ostalim državnim službama.

Mnoge žrtve su starije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << osobe iz siromašnijih porodica, preneo je Bi-Bi-Si.

Zdravstveni zvaničnici rekli su da je najviše žrtava u Karačiju, najvećem gradu u zemlji, gde je temperatura dostigla 45 stepeni Celzijusovih tokom prethodnih dana.

Korištenje električne energije za rashlađivanje uz pomoć klima-uređaja ove godine se poklopilo sa svetim muslimanskim mesecom ramazanom.

To je opteretilo mrežu za prenos električne energije, pa se sporadično dešavaju prekidi isporuke struje, što je izazvalo proteste u pojedinim delovima grada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SMRTONOSNE VRUĆINE Toplotni talas odneo 700 života u Pakistanu

Izvor: Blic, 23.Jun.2015

Pakistanski premijer Navaz Šarif proglasio je vanredne mere pošto je broj žrtava toplotnog talasa u južnoj provinciji Sind dostigao skoro 700...Nacionalna administracija za vanredne situacije saopštila je da je dobila naređenje od premijera da preduzme odgovarajuće korake povodom ove krize...Vojska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.