Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Okt.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostojić: U Hrvatsku ušlo više od 103.000 migranata

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je u subotu u Opatovcu kako je do 9 sati u Hrvatsku ušlo 103.071 migranata, a njih više od stotinu tisuća napustilo je Hrvatsku, te da nigdje, osim u nečijim halucinacijama, nema nikoga tko bi ugrožavao redovit život građana u Hrvatskoj.

U izjavi novinarima ispred privremenog izbjegličkog prihvatnog centra Ostojić je rekao kako je trenutačno 2139 osoba na registraciji, ili na putu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Mađarsku.

Istaknuo je kako se nije promijenila situacija kad je riječ o broju mtražitelja azila, kojih je do sada bilo šest, ali njih 50 posto, odnosno tri osobe, nisu ostvarivali uvjete zbog dvojnoga državljanstva.

Ministar je objasnio da se se svakome ponudi azil na tri jeziku - mfarsi, arapskom i engleskom ali, ustvrdio je, "ti ljudi imaju svoj cilj od početka, i imaju karte s označenom rutom, na kojima je navedeno da je Mađarska zatvorena i kojima ih se usmjerava prema ovome području".

Na novinarsko pitanje je li se noćas i jutros razgovaralo o scenariju u slučaju da Mađarska zatvori granice, Ostojić je odgovorio kako je već puno puta bilo sličnih najava, ocjenivši kako to prije svega ovisi o tranzitu koji ide prema Njemačkoj, i da je u tome ipak ključna Njemačka, a ne Mađarska, ili druge zemlje koji bi reagirale po "domino-efektu".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.