Okružni sud Banjaluka ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Feb.2024, 19:09

Okružni sud Banjaluka ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH

Muharem Štulanović, imam i profesor iz Bihaća oslobođen je pred Okružnim sudom u Banjaluci optužbi "za povredu ugleda i časti Republike Srpske (RS) i njenih naroda". Štulanović je optužen da je u januaru prošle godine, tokom vjerskog obreda u Bihaću ovaj bh. entitet nazvao "genocidnom tvorevinom". Sud ga je oslobodio jer je ovo djelo iz Krivičnog zakonika RS Ustavni Sud BiH proglasio neustavnim.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevandić o presudi Okružnog suda u Banjaluci: Pojavilo se duplo pravosuđe

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2024, 11:26

BANJALUKA - Nakon što je Okružni sud u Banjaluci jučerašnjom presudom ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH, a ne Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske, predsjednik parlamenta Srpske Nenad Stevandić poručuje da je to ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.