Odbijen Karadžićev zahtjev za uklanjanje sudija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen Karadžićev zahtjev za uklanjanje sudija

Vijeće Mehanizma za međunarodne sudove odbilo je razmatrati zahtjev odbrane bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji je osuđen na doživotni zatvor za genocid i druge zločine u Bosni i Hercegovini, vezan za poništenje ranijih odluka zbog percepcije pristranosti sudija. U odluci koju potpisuje sudija Burton Hall, navodi se da Vijeće kojim predsjedava nema nadležnost da se bavi pitanjem diskvalifikacije nekadašnjeg i trenutnog predsjednika Mehanizma Theodora Merona i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Odbijen Karadžoićev zahtjev za izuzeće sudija

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2019

HAG - Vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove odbilo je danas da razmatra zahtjev odbrane prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića o izuzeću sudija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.