Najmanje šest osoba ekshumirano iz grobnice u dvorištu pravoslavne crkve u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2023, 16:42

Najmanje šest osoba ekshumirano iz grobnice u dvorištu pravoslavne crkve u BiH

Nekompletni posmrtni ostaci najmanje šest osoba ekshumirani su 13. novembra iz masovne grobnice koja je otkrivena u dvorištu pravoslavne crkve Svetog Georgija, na lokalitetu Donje Sopotnice u opštini Novo Goražde, na istoku Bosne i Hercegovine. To je saopšteno iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine. Posmrtni ostaci su pronađeni na dubini od oko 40 centimetara. Utvrđeno je da se u ovom slučaju radi o sekundarnoj masovnoj grobnici. "Nakon ekshumacije, posmrtni ostaci su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Na području Novog Goražda ekshumirani ostaci tela bar šest osoba iz rata u BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2023

U mestu Donja Sopotnica u opštini Novo Goražde, na području Republike Srpske, ekshumirani su delimični ostaci tela najmanje šest osoba, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH pod čijim nazorom je to obavljeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.