Novi sukobi u Barseloni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2019, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sukobi u Barseloni

Demonstranti u Kataloniji sukobili su se kasno sinoć sa policijom u Barseloni tokom četvrte uzastopne noći nasilja povodom odluke španskog suda da izrekne zatvorske kazne devetorici lidera pokreta za osamostaljenje regiona. Stotine mladih demonstranata uzvikivalo je "nezavisnost", palilo improvizovane blokade na putevima u centru grada i bacalo molotovljeve koktele na policiju, koja je uzvratila upotrebom pjene i ostalih sredstava za razbijanje demonstracija, javio je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mirni protesti u Barseloni

Izvor: Blic, 17.Okt.2019

Više hiljada ljudi okupilo se večeras u Barseloni u sklopu protesta koji traju četvrti dan zaredom zbog presuda španskog Vrhovnog suda protiv devetorice bivših katalonskih lidera.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.