Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović oštro odgovorio Vučiću

Hrvatski premijer Zoran Milanovićupustio se u oštar verbalni obračun s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Milanovićeva reakcija je uslijedila nakon što se Vučić pobunio zbog zatvaranja granice na Bajakovu za teretni promet, te najavio protumjere koje će biti štetne za Hrvatsku.

"Od prvog dana sam se suzdržavao da ne prozivam Srbiju, jer oni već godinu dana puštaju izbjeglice, svi ih puštaju. A zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode show. Zašto? To >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << će pred bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu im poručiti da malo snize ton i što bi se reklo u onom vicu: 'Šaraj malo, brate'. Šaraj malo, šaljite ih malo u Mađarsku, u Rumunjsku, u Hrvatsku, na sve strane", rekao je Milanović.

Dodao je da će sutra u Briselu, "gdje neće biti Vučića i ekipe", voditi razgovore o tome kako da se izbjeglička kriza riješi na izvoru, a to su prema Milanoviću Turska i Grčka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Milanović Beogradu:"Snizi ton” i „šaraj malo"

Izvor: Politika, 22.Sep.2015

ZAGREB – Hrvatski premijer Zoran Milanović je, nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražio od Zagreba da otvori granicu kod Bajakova, poručio Srbiji da „snizi ton” i da umesto samo u Hrvatsku izbeglice šalje malo u Mađarsku i malo u Rumuniju...„Od prvog dana sam se suzdržavao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.