Dojave o bombama u Sarajevu će se tretirati kao teroristički čin

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2022, 09:31

Dojave o bombama u Sarajevu će se tretirati kao 'teroristički čin'

Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, kazao je da će se dojave o postavljenim bombama u zgradama u kojima su smještene Vlada Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općinski sud u Sarajevu te više od 110 osnovnih i srednjih škola, upućene u srijedu ujutro, 25. maja, tretirati kao “teroristički čin”. “Sve ukazuje na to da bi se moglo raditi na krivičnom djelu terorizma koje će biti kao takvo i tretirano. S obzirom na nadležnosti, Federalna uprava policije će, pod direktnim nadzorom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako postupa policija kada neko dojavi bombu u objektu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2022

Od jutros se u školama u Sarajevu, na koje se odnose zaprimljene dojave o podmetnutim bombama, preduzimaju neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda, saopštila je policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.