Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Moramo pokazati snagu i odlučnost u borbi protiv terorizma

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je danas, 28.aprila, sve u BiH da ostanu pri osudi terorističkog čina koji se jučer dogodio u Zvorniku.

Izrazio je saučešće porodici ubijenog policajca kazavši da ovo nije incident koji se može zaboraviti.

"Ovo je bio teroristički čin koji je izveden perfidno i brutalno. Bio je to napad na RS, BiH i budućnost svih nas koji živimo ovdje", kazao je.

Crnadak je istakao kako će Ministarstvo vanjskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << poslova BiH i dalje ulagati napore da popravi imidž BiH u svijetu.

"Teroristički akti se dešavaju svuda u svijetu i neće nas suditi zbog toga, ali hoće po tome kako ćemo reagovati. Pozdravljam formiranje zajedničkog tima MUP-a RS i SIPA-e i to što su se u rješavanje ovoga uključile sve institucije. Potrebno je da svi pokažemo da imamo snagu, odlučnost i mehanizme u borbi protiv terorizma u BiH. Vjerovatno nas čeka još izazova i ne smijemo odustati", poručio je Crnadak.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnadak: Odlučno u borbu protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da ovo ministarstvo najoštrije osuđuje teroristički napad u Zvorniku u kome je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena, i izrazio nadu da će institucije u Republici Srpskoj i BiH pokazati snagu, odlučnost i kapacitet da se terorizam...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Crnadak - Jagland: BiH spremna da preuzme predsjedavanje VE od 19. maja

Izvor: Cafe.ba, 28.Apr.2015

- “Ovo predsjedavanje će približiti cijelu evropsku perspektivu BiH svim nivoima vlasti, i ljudima u Republici Srpskoj i u Federaciji. Danas smo razgovarali i o našim prioritetima. Izabrali smo vrlo aktuelne prioritete. Ponosni smo što smo među svoje prioritete stavili Konvenciju o sprečavanju...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.