Crna Gora poslije pola godine prekinula ugovor za lobiranje u SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2023, 18:29

Crna Gora poslije pola godine prekinula ugovor za lobiranje u SAD

Ambicija crnogorskog premijera Dritana Abazovića da uz podršku američkih lobista zemlju drži "malo bliže Kapitol hilu i Bijeloj kući" pala je u vodu poslije pola godine. Ugovor o lobiranju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) sa kompanijom Bipartizan solutions, američko-izraelskog političkog analitičara Mičela Baraka, potpisan je u decembru 2022. na godinu dana. Mjesec kasnije, januara 2023., Abazović je na sjednici Vlade obrazložio potrebu za lobiranjem: "Definitino...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Crna Gora raskinula ugovor o lobiranju u SAD sa firmom američko-izraelskog lobiste Baraka

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Vlada Crne Gore raskinula je ugovor o lobiranju u SAD koji je imala sa kompanijom jednog američko-izraelskog političkog analitičara, javlja danas Slobodna Evropa (RSE) i podseća da je taj lobista, Mičel Barak, bio savetnik nekadašnjeg ministra u vladi Srbije Nenada Popovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.