Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cameron: Blatter treba da ide "bolje prije nego kasnije"

Britanski premijer David Cameron danas je, 29.maja, izjavio da predsjednik FIFA-e, koji traži peti mandat treba da podnese ostavku zbog optužbi za korupciju i mito u krovnoj organizaciji svjetskog fudbala, dodajući da je nezamislivo da može nastaviti da vodi FIFA-a.

"Po mom mišljenu on treba da ide", Cameron je rekao na press konferenciji sa njemačkom kancelarkom Anglom Merkel, "Bolje prije nego kasnije" dodao je.

Merkel je odbila da komentariše Blattera, koji se nada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << petom mandatu na čelu FIFA-e, na današnjem kongresu.

"Za mene je važno da se okonča korupcija, i da ponovo rad FIFA-e postane transparentan" rekla je Merkel.

"Prljava strana fudbala, kako je rekao David Cameron, treba da bude očišćena" rekla je njemačka kancelarka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

FIFA glasa u drugom krugu, bez dvostrećinske većine u prvom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2015

U Cirihu su prebrojani prvi glasovi za novog predsjenika FIFA-e.Delegati nijesu uspjeli da izabreru predsjednika u prvom krugu glasanja.Niti jedan kandidat nije dobio dvotrećinsku većinu...Kako javlja BBC u Sepp Blatter je u drugom krugu uspio da obezbijedi 133 glasa od 209 saveza koji učetvuju u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.