Blinken tvrdi da se radi na osiguravanju humanitarne pauze u ratu u Gazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2023, 21:06

Blinken tvrdi da se radi na osiguravanju 'humanitarne pauze' u ratu u Gazi

Američki državni sekretar Antony Blinken izjavio je 5. novembra da američki dužnosnici rade na osiguravanju "humanitarne pauze" kada je u pitanju rat u Gazi, koja bi omogućila dopremanje više pomoći i izvlačenje Hasmasovih talaca. Obraćajući se novinarima u Bagdadu, Blinken je rekao da je u ovom trenutku 100 kamiona pomoći na putu prema opkoljenoj palestinskoj enklavi, ali da to nije dovoljno. Blinken je novinarima, također, govorio o naporima Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Blinken: SAD aktivno rade na isporuci dodatne humanitarne pomoći Gazi

Izvor: Danas, 06.Nov.2023, 15:16

Sjedinjene Američke Države (SAD) "veoma aktivno" rade na isporuci dodatne humanitarne pomoći Pojasu Gaze koji je pod opsadom izraelske vojske, izjavio je danas u Ankari američki državni sekretar Entoni Blinken.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.