Борељ: Црна Гора прва у реду за чланство у ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 16:02

Борељ: Црна Гора прва у реду за чланство у ЕУ

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је данас да постоје актери који покушавају да подрију црногорску безбедност и њен пут ка ЕУ“, али да је Црна Гора „будућа чланица ЕУ“. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo Борељ је казао да се током последње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << деценије, Црна Гора усаглашавала са позицијама и одлукама ЕУ и да је ниво усаглашености 100 одсто, али и да постоје актери који „покушавају да подрију црногорску безбедност и њен пут ка ЕУ“, пренео је портал РТЦГ.
Шеф дипломатије ЕУ нагласио је да ће ЕУ ојачати подршку и посебно у борби против страних утицаја, и сајбер претњи.
Истиче и да је у тренутку руског напада на Украјину одржавање црногорске стратешке оријентације важније него икада.
„Црна Гора наставља да буде предводник. Како би одржала ту водећу позицију, Црна Гора мора да настави да напредује у реформама, посебно владавини права. То није како би се задовољиле земље чланице, већ како би грађани Црне Горе почели да осећају бенефите чланства у ЕУ што је пре могуће“, навео је Борељ.
Председник Црне Горе Јаков Милатовић је истакао да сада, нарочито након председничких избора, постоји јасна политичка воља у земљи да се заврше приступни преговори са ЕУ.
Si: Potrebno da Kina poveća modernizaciju sistema nacionalne bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Црна Гора прва у реду за чланство у ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.