Абазовић: Црна Гора коначно уједињена, фокусирати се на њен развој

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 07:15

Абазовић: Црна Гора коначно уједињена, фокусирати се на њен развој

На тргу независности у Подгорици синоћ се обележен 21. мај – Дан независности Црне Горе, а премијер те земље Дритан Абазовић рекао је да је Црна Гора коначно уједињена и да је сада потребно фокусирати се на њен развој. Фото: Танјуг/Драган Кујунџић Абазовић је на свечаном пријему >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истакао да се традиционално, уочи 21. маја, обележава „најлепша црногорска мајска зора“.
Он је оценио да је Црну Гору 17 година независности научило бројним лекцијама, које ће будућим генерацијама „служити за наук“.
„Останимо чврсто на земљи, будимо скромни, али и одлучни да наставимо путем успеха којим је наша држава сигурно кренула…“, рекао је Абазовић.
Он је поручио да треба чувати „наше зрно песка, кап бистре воде, лист непрегледне шуме“ и да ће тако Црна Гора вечито бити непобедива.
Абазовић је рекао да је Црна Гора у борби против организованог криминала и корупције постигла историјске помаке и да је то данас земља веће правде, у којој нема недодирљивих и не треба да их буде.
„Окрећемо нови лист, за савремену Црну Гору. Сад кад наша река демократије тече незаустављиво у море слободе, оптимизма и помирења, фокусирајмо се на визију развоја државе. Ово је држава свих њених грађана. Коначно уједињена, без дискриминације, са позитивним економским параметрима. Дајмо сви допринос да буде земља вечитих осмеха“, поручио је Абазовић.
Свечаном пријему присуствује и специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар, а Вијести преносе да им је из Скупштине потврђено да ће Ескобар присуствовати сутра и инаугурацији новоизабраног председника Јакова Милатовића.
Милатовић, такође, присуствује церемонији.
Црна Гора 21. маја обележава Дан независности, када је пре 17 година на референдуму одлучено да изађе из Државне заједнице са Србијом и обнови самосталност.
Дан независности се обележава као државни празник.
SAD podržale obuku Ukrajinaca za avione F16, nove sankcije za Moskvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Абазовић: Црна Гора коначно уједињена, фокусирати се на њен развој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.