Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021, 13:35

Zvanično 1.100 Vojvođana preminulo od kovida od početka epidemije

Skoro 1.100 stanovnika Vojvodine preminulo je od posledica kovida19 u proteklih 13 meseci, koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji.

Ovaj podatak izneo je ministar Zlatibor Lončar za 021.rs uz izvinjenje što nam ovaj podatak nije dostavljen kada je tražen krajem decembra prošle godine.

Ovo su prvi zvanični podaci o broju preminulih u Vojvodini posle više od osam meseci, jer je prethodna informacija početkom jeseni bila da je od posledica kovida preminulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nešto više od stotinu ljudi.

Podsetimo da zdrastvene ustanove i vlast u Novom Sadu i Vojvodini ne daju podatke o broju preminulih, već je jedino je dostupan podatak o tome koliko se dnevni registruje pozitivnih na kovid, kao i koliko je broj pacijenata u bolnicama, međutim i taj podatak je nepotpun, jer se ne navodi koliko je njih primljeno na lečenje, koliko otpušteno, odnosno nema podatka da li je bilo preminulih.

Jedini dostupan podatak koji donekle govori o tome kolika je smrtnost od virusa korona u Novom Sadu, jeste onaj o broju sahrana za koje se izdvaja novac uz budžeta Grada. Prošle godine bilo ih je nešto više 300, a u prva četiri meseca ove godine podaci još nisu potpuni, ali i se govori o stotinama osoba.

Znajući da je u Srbiji do sada, prema zvaničnim podacima, preminulo više od 6.300 osoba, podatak o 1.100 osoba govori da je svaka šest žrtva bila iz Vojvodine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.