Zvaničnik SZO: Srbija spremna da se suoči sa eventualnim širenjem korona virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnik SZO: Srbija spremna da se suoči sa eventualnim širenjem korona virusa

Direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge rekao je danas u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u Beogradu da je saradnja sa srpskim Ministarstvom zdravlja odlična kao i da je Srbija spremna da se suoči sa eventualnim širenjem koronavirusa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je razgovarala sa zvaničnikom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu o širenju saradnje u okviru unapređenja zdravstvenog sistema u Srbiji, kao i o podršci u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protiv koronavirusa.

Sagovornici su se složili da treba raditi na preventivnim merama u slučaju da se koronavirus proširi, ali da mora da se radi i na suzbijanju širenja lažnih vesti koje uzrokuju porast straha među stanovništvom, navodi se u saopštenju.

Premijerka Brnabić je naglasila da Srbija ozbiljno radi na unaprejenju zdravstvenog sistema kao i da se uskoro očekuje realizacija brojnih projekata, od kojih rekonstrukcije Кliničkih centara u zemlji spadaju u prioritetne.

Ona je čestitala Klugeo na novoj funkciji i izrazila zadovoljstvo što je posetio Srbiju odmah po imenovanju.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona virus sve bliže – koliko je Srbija spremna

Izvor: Danas, 25.Feb.2020

FonetKola Hitne pomoći Korona virus „kuca na vrata“ Balkana, nadležni u Srbiji tvrde da je zdravstveni sistem potpuno spreman za odbranu, a stručnjaci upozoravaju da situaciji treba pristupiti veoma ozbiljno i detaljno. Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge tokom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.