Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 13:40

Ziceri za škotske velikane

Rendžers je dobio prethodnih pet duela protiv Sent Mirena, dok je Seltik slavio na poslednjih šest susreta sa Kilmarnokom

Zavesu na nepotpuno drugo kolo - meč Sent Džonstona i Aberdina otkazan zbog prisustva korona virusa u gostujućoj ekipi - u Premijeršipu spustiće škotski velikani. Rendžers igra kod kuće protiv Sent Mirena (16.00), dok Seltik nešto kasnije gostuje Kilmarnoku (17.30). Pred gigantima škotskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << loptanja su dva zicera.

Prethodnih dana je na Ibroksu bilo kao u košnici. U istom danu, 4. avgusta Policajci su “uniformisali“ dvojicu fudbalera. Doskorašnji napadač Anderlehta Keman Ruf stigao je za 5.000.000 evra, vrlo verovatno kao zamena za Alfera Morelosa o čijem se odlasku priča već duže vreme, dok je iz Sedrik Iten, strelac 19 golova u švajcarskom prvenstvu, plaćen 3.000.000 Sankt Galenu. Iten bi mogao da debituje, čak postoje šanse da se nađe u startnoj postavi pre Morelosa koji je malo dekoncentrisan na terenu konstantnim pričama o transferu. S druge strane, Ruf će verovatno morati da pričeka na neku narednu priliku zbog nedovoljno dobre fizičke pripremljenosti. Džermejn Defo i Nikola Katić će zbog povreda propustiti meč.

Iako je Stiven Džerard time obavio primarni cilj, jačanje napada, engleski stručnjak planira da dovede i jednog centralnog vezistu, ali i da smanji broj igrača u ekipi, prodajom onih koje ne vidi u svojim planovima za tek započetu takmičarsku godinu.

Rendžers je sezonu otvorio minimalnom pobedom nad Aberdinom, baš kao i njegov današnji protivnik protiv Livingstona. Klub iz Glazgova je u međuvremenu odigrao i revanš meč protiv Leverkuzena u okviru Lige Evrope i sigurno oseća blagi umor, ali i pored toga, na svom Ibroksu ne bi trebalo da ima problem sa Sent Mirenom koji je dobio na poslednjih pet međusobnih susreta, a da pritom nijednom nije primio gol.

U Seltiku je bilo nešto mirnije u proteklom periodu. Tim je pojačao Vasilios Barkas, doskorašnji čuvar mreže AEK-a za 5.000.000 evra i to je bio jedini potez koji je šampion Škotske povukao na tržištu. Međutim, najveće pojačanje za Kelte u pohodu na desetu uzastopnu titulu biće ostanak Edsona Eduarda, ukoliko Nil Lenon uspe da ga ubedi da ostane na Seltik Parku.

Seltik je odbranu titule započeo impresivnom pobedom nad Hamiltonom od 5:1, pokazavši na delu arsenal koji poseduje. Het-trikom je Eduard stigao do zvanja igrača utakmice, ali su pored njega blistali i ostali igrači u navali - Rajan Kristi, Mohamed El Junusi, Džejms Forest... Kilmarnok je u prvoj rundi poražen od Hibernijana sa 2:1, a identičan ishod, samo sa većom razlikom, verovatno ga očekuje i danas.

Prethodnih šest međusobnih susreta ukazuju na takav scenario, pošto je svaki od njih dobio Seltik i to sa gol razlikom 16:4.

ŠKOTSKA 1 - 2. KOLO

Subota:

Hamilton - Ros Kaunti 0:1 (0:0)

Livingston - Hibernijan 1:4 (0:3)

Madervel - Dandi Junajted 0:1 (0:0)

Nedelja

16.00: (1,20) Rendžers (6,75) Sent Miren (14,00)

17.30: (10,00) Kilmarnok (6,50) Seltik (1,25)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.