Zdravstvene vlasti upozoravaju: Svi korona brojevi rastu

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 19:14

Zdravstvene vlasti upozoravaju: Svi korona brojevi rastu

Brisel -- Svi glavni pokazatelji kovida-19 u Belgiji, uključujući broj novih slučajeva i hospitalizacija, nastavljaju da rastu, upozravaju belgijske zdravstvene vlasti.

Broj novozaraženih u Belgiji tokom treće nedelje juna na dnevnom nivou u proseku je iznosio 3.826 slučajeva što je povećanje od skoro 40 procenata u odnosu na drugu nedelju juna, dok je broj hospitalizovanih u jednom danu, zbog simptoma kovida, premašio sto pacijenata.

Iz belgijskog Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za javno zdravlje napominju da je u pitanju najveći broj inficiranih i hospitalizovanih od kraja maja ove godine kada je broj dnevnoinficiranih pao ispod 1.300, a broj hospitalizovanih ispod 100.

U Belgiji je trenutno dominanatna podvrsta Omikrona BA.5, za koju stručanjaci kažu da nije ni manje ni više zarazna od ostalih podtipova Omikrona, ali da dobro uspeva da zaobiđe stvoreni imunitet ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.