Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2020, 17:48

Zdravstvena slika Premijer lige: Šestorica pozitivnih, testirano 748 ljudi, nastavak ne pre 19. juna?

Igrači i članovi stručnih štabova

Imena inficiranih nisu objavljena, u tajnosti se drže čak i sami klubovi, ali Englezi su zvanično objavili da su u protekla dva dana testirali svih 748 fudbalera i članova stručnog štaba i da je među njima identifikovano šest zaraženih koji će narednu sedmicu morati da provedu u samoizolaciji.

Ostaje i dalje otvoreno pitanje da li brojka od šest obolelih od korona virusa dovoljna da ugrozi nastavak Premijer lige, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << planiran za jun? Pojedini mediji su naime informaciju objavili uz rečcu “samo“ čime su se jasno stavili na stranu što bržeg nastavka prvenstva. Takva logika ide uz napore Vlade Velike Britanije da se situacija što pre vrati u normalu.

S druge strane, opravdan je i stav da šest inficiranih ne spada u kategoriju “samo“, nego “čak“, jer klubovi su danas počeli sa treninzima bez kontakata.

Svi zaraženi su pronađeni u tri kluba, za sada nije poznato koja. Ali svim klubovima se žuri, jer do kraja sezone ostale su još 92 utakmice.

Ideja je zato da se prvenstvo nastavi 12. juna, međutim, sa ovom poslednjom informacijom većina medija smatra da će taj termin morati da bude pomeren.

Do tada klubovi će trenirati. Za početak u malim grupama, ne većim od pet ljudi. Treninzi ne smeju da traju duže od 75 minuta za svakog igrača. Mora se voditi računa o socijalnoj distanci. I testovi se moraju vršiti dva puta nedeljno. Temperatura pred svaki trening.

U sličnim uslovima već su radili Nemci. Trebalo im je pet nedelja od okupljanja do utakmica. Tom logikom, piše britanski javni servis BBC, Premijer liga bi mogla da se nastavi tek 19. ili 26. juna.

Mada, opet ima i onih koji tvrde da je identifikovano “samo“ šest inficiranih.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.