Zbog korone otkazan festival Ravanelius u Ćupriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 11:02

Zbog korone otkazan festival "Ravanelius" u Ćupriji

Festival muzičke izuzetnosti "Ravanelius", koji je u Ćupriji ustanovljen prošle godine s ciljem da promoviše klasičnu muziku na savremen način i Ćupriji sačuva titulu jednog od muzičkih centara Srbije, zakazan za period od 31. jula do 2. avgusta, otkazuje se zbog korona virusa.

Član Opštinskog veća Ćuprije zadužen za kulturu, turizam i sport Vladimir Vasiljević rekao je za Tanjug da će festival, koji je trebalo da bude održan 5. jula, pa je pomeren za period >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 31. jula do 2. avgusta, biti otkazan jer se epidemiološka situacija u celoj zemlji pogoršala.

Odluka o otkazivanju doneta je jutros.

Prema ranijoj najavi utemeljivača i organizatora festivala Ustanove kulture i Škole za muzičke talente u Ćupriji prvog dana festivala trebalo je da nastupe orkestar "Sofijska simfonijeta", dirigent Svilen Simonov, solista Ralica Petkova, violina.

Drugog dana, 1. avgusta, trebalo je da nastupi kvartet Beogradske filharmonije i prijatelji. Solisti: Robert Lakatoš, violina, Dušan Panajotović, violina, Jožef Bisak, viola, Dušan Kostić, kontrabas, kvartet habanera.

Orkestar Muzikon, dirigent Srboljub Dinić, solisti: Jovan Bogosavljević, violina, Lana Zorjan, violina, Mihajlo Jovanović, čelo, trebalo je da nastupi 2. avgusta.

Festival je ove godine trebalo da bude održan pod motom "Festival koji se sluša", a njegovo održavanje je sa 1.000.000 dinara pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja.

Pokrovitelj festivala je Skupština opštine Ćuprija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.