Izvor: Radio 021, 28.Feb.2021, 17:51

Zbog čega vakcinisani moraju u izolaciju pri povratku u Srbiju?

Građani koji su primili samo jednu dozu vakcina protiv virusa korona i dalje mogu da se zaraze, ali i da budu prenosioci zaraze.

Oni zbog toga moraju da se podvrgnu PCR testiranju pri ulasku u Srbiju.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Derlek objašnjava da i oni građani koji su primili jednu dozu vakcine moraju u desetodnevnu samoizolaciju ako nemaju negativan test na kovid pri ulasku u zemlju, jer jedna doza vakcine ne predstavlja dovoljnu zaštitu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Jasno smo rekli da jedna doza vakcina nije dovoljna i naučno je dokazano da posle nje imamo samo oko 50 odsto imuniteta i zato je potrebna i druga doza ili revakcinacija. Zato i traže PCR testiranje pri prelasku granica. Imali smo slučajeva širom Srbije da je došlo do inficiranja koronom i sa jednom dozom, nakon sedam, 10, pa i 15 dana, odnosno dok je trajao inkubacioni period", rekao je Ðerlek.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela distribucija Johnson & Johnson vakcina u SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2021, 14:12

Američki distributer lijekova McKesson Corp saopštio je u ponedeljak da su krenuli sa distribucijom Johnson & Johnson vakcine protiv korona virusa.  Za razliku od ranije odobrenih Pfziera i Moderne, za vakcinu Johnson & Johnsona dovoljna je jedna doza. Vakcina štiti nakon samo jedne doze...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.