Zabeležen prvi smrtni slučaj van Kine: Broj žrtava korona virusa se popeo na 305

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2020, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabeležen prvi smrtni slučaj van Kine: Broj žrtava korona virusa se popeo na 305

Pojava virusa potvrđena je u više od 25 zemalja širom sveta, a broj obolelih porastao je na 14.300 Broj žrtava korona virusa porastao je na 305, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine - na Filipinima, gde je preminuo kineski državljanin (44) iz Vuhana pošto mu je konstatovana teška upala pluća. Pojava virusa potvrđena je u više od 25 zemalja širom sveta, a broj obolelih porastao je na 14.300, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prenosi Si-En-En. Brojne države organizovale su avionski prevoz za svoje građane koji se trenutno nalaze u zonama gde se pojavio virus, a uvode se i druge preventivne mere, poput dvonedeljnog karantina i zabrane letova u Kinu. Pročitajte još - U Frankfurt sletelo stotinu Nemaca iz Vuhana: Posle pregleda svi idu u vojnu bazu, evo zašto (FOTO /VIDEO) Samo u provinciji Hubei, epicentru epidemije, broj preminulih porastao je u subotu za 45. U Vuhanu, prestonici Hubeija od virusa je dosad preminulo 224 ljudi.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa van Kine

Izvor: VOA, 02.Feb.2020

Kina je pojačala mere u pokušaju da zaustavi širenje koronavirusa, pošto je zabeležen slučaj osobe van te zemlje koja je umrla od posledica novog virusa.   Muškarac star 44 godine iz Vuhana, epicentra zaraze, otputovao je na Filipine gde je umro u bolnici u Manili, prenosi Rojters. U Kini...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.