Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2021, 10:44

Za šest meseci sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ letelo 22.000 putnika

NIŠ

     Od početka jula sa niškog Aerodroma „ Konstantin veliki“ na desetak evropskih destinacija odputovalo je oko 16 000 putnika.  Ta cifra  je negde na nivou proseka kada su letnji meseci u pitanju. Tokom prve polovine 2021.godine sa niškog aerodroma ka nekoj od evropskih destinacija odletelo je oko 22 000 putnika, što je ispod proseka u odnosu na period pre pandemije korona virusa.

    „Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << polovina godine nije bila tako dobra kada govorimo o broju putnika koji su koristili naše usluge kakve su bile godine koje su iza nas. U prvih šest meseci smo opslužili nešto više od  22.000 putnika. Ono što u neku ruku menja situaciju je juli  kada beležimo odlične rezultate. U prvih 20 dana ovog meseca imali smo više od 16.000 putnika a do kraja meseca očekujemo da dupliramo broj putnika na nivou godine samo u julu. Nadamo se da će  takav trend da se nastavi i u mescima koji dolaze. U avgustu očekujemo da će biti  još više putnika posebno jer Rajaner kreće sa destinacijom ka Bergamu“, kaže Dušan Knežević, v.d direktora Aerodroma „Konstantin veliki“.

     Prema njegovim rečima najbolji letnji rezultati ostvareni su tokom jula 2019.godine tada je sa ovog aerodroma putovalo je oko 35 000 putnika. Narednih dana na niškom aerodromu očekuju da taj broj bude izmešu 24 i 25.000  putnika.

    „To bi bio prilično dobar rezultat, a ono što nas posebno i najviše raduje to je da su kompanije odlučile da  vrate većinu svojih letova. U ovom trenutku putnici mogu da lete ka 10 destinacija iz Niša a očekujemo i jedanaestu početkom avgusta, a u martu smo imali bukvalno jednu destinaciju ka kojoj se letelo“, dodaje Dušan Knežević.

      Prema rečima Kneževića sa niškog Aerodroma „Konstantin veliki“ se leti ka dve destinacije sa Er Srbijom, Frankfurt, Han i za Tivat, a imaju i čarter let za Antaliju. Rajaner leti ka tri destinacije, Beč, Krf i Malta, a od avgusta se očekuje još jedna destinacija. Za Cirih leti i Svis er, a najveći  broj letova ima kompanija Vizer i to ka pet destinacija u Evropi, Beč, Dortmund, Malme, Bazel i Memingem.

      „Ono što se godinama pokazuje kao neka praksa Nemačka  je tržište koje ima najveći broj putnika, a potom slede Austrija, Švedska i Švajcarska“, dodao je Knežević.

      Njegova preporuka svim putnicima je da se informišu o merama koje vladaju u zemljema u kojima pituju.

     „Na osnovu ugovora koje smo potpisali sa aviokompanijama obevezali smo se da proverimo putnu dokumentaciju svakog putnika i na osnovu toga omogućimo im da se ukrcaju na let. Za sve one potencijalne putnike naša preporuka je da se dobro upoznaju sa merama  i restrikcijama u družavama gde lete, a ukoliko imaju neke nedoumice mogu da se jave nama i dobiju precizne informacije“, ističe Knežević.

    Sa niškog aerodroma trenutno lete tri strane i jedna domaća avio kompanija.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.