ZVERSKI SE BORILI SA VIRUSOM: U Kambodži zabeležen prvi smrtni slučaj od kovida

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2021, 22:26

ZVERSKI SE BORILI SA VIRUSOM: U Kambodži zabeležen prvi smrtni slučaj od kovida

Vlada je 20. februara na dve nedelje zatvorila sve škole, bioskope, barove i objekte sa zabavnim sadržajem

Kambodža je danas, više od godinu dana od početka pandemije korona virusa, prijavila prvi smrtni slučaj od posledica infekcije tim virusom.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, u pitanju je 50-godišnji muškarac koji je zaražen prošlog meseca dok je radio kao vozač za jednu kinesku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompaniju.

Kambodža je do sada prijavila samo 1.163 slučaja zaraze korona virusom, ali se trenutno bori sa lokalnim žarištem zbog kojeg su se zarazile stotine ljudi.

Ministarstva zdravstva navodi da je izbijanja novog žarišta povezano sa stranim državljaninom koji je prekršio mere karantina i otišao u noćni klub početkom februara.

Zbog toga je vlada 20. februara na dve nedelje zatvorila sve škole, bioskope, barove i objekte sa zabavnim sadržajem, a ta mera je kasnije produžena na još dve nedelje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novi i do sada nepoznati tip virusa otkriven u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2021, 15:55

Muškarac koji je stigao u Japan sa Filipina u februaru je zaražen novim sojem virusa, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja Japana navodeći da je to prvi slučaj te vrste, prenela je agencija Kjodo...Dosad nepoznati tip korona virusa se razlikuje od sojeva koji su otkriveni u Velikoj Britaniji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.