ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Nema novih mera, od sada će se rigorozno primenjivati postojeće

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 10:44

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Nema novih mera, od sada će se rigorozno primenjivati postojeće

Najnovije informacije sa korona virusom u Srbiji.

Kako je ranije danas najavljeno održana je sednica Kriznog štaba, imunolog Srđa Janković rekao je pre sednice da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju.

Podsećanja radi, prema poslednjem preseku u 15 časova 21. oktobra, u Srbiji je registrovano još 512 novih slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, jedna osoba je preminula.

Na respiratorima su 27 pacijenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na pitanje o novim merama koje su donete na današnjoj sednici Kriznog štaba, dr Janković odgovara.

- Ovoga puta nismo pooštravali donete mere nego je naglasak na tome da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije, da ne gledamo više kršenja mera i da sprečimo da se situacija dalje pogoršava - rekao je dr Janković.

Da li će biti uveden PCR test i da li se diskutovalu na tu temu, dr Janković odgovara.

- Ne, za sada ne, nema uvođenja PCR testova. To sve dolazi u obzir u budućnosti, sada je naglasak da ovo što imamo sprovedemo rigorozno i dosledno i da u tome svi solidarno učestvujemo - rekao je on.

- To znači da više nikakvo kršenje mera neće biti tolerisano, naravno, radimo i na pravnom okviru koji će nam dati priliku da sankcionišemo kad se mere krše i u svakom slučaju apelujemo na sve građane i nadležne da više ne gledamo one slike koje pokazuju masovno kršenje mera koje će nas skupo koštati - dodao je imunolog.

Na pitanje da li imamo pravni osnov za kažnjavanje, dr Janković navodi da pravnog osnova delimično ima, ali se radi na tome da se potpuno rasčisti i poboljša, što je bio i cilj sednice.

Na pitanje da li postoji mogućnost da podaci o tome koliko ima zaraženih pojedinačno po gradovima budu dostupni široj javnosti, dr Janković odgovara.

- Ti podaci jesu dostupni. Batut je adresa na koju treba da se obratite u vezi sa ovim pitanjem - rekao je doktor.

Na pitanje da li je i koliko zabrinut zbog epidemiološke situacije, dr Janković odgovara.

- Naravno da jesam, situacija se pogoršava, ali mi možemo još mnogo toga da uradimo i mnogo toga još uvek zavisi samo od nas. Doneli smo odluku da uvodimo brze antigenske testove koji će brže dijagnostikovati infekciju virusa Covida-19 - navodi dr Janković i dodaje da će biti kasnije precizirano kada, kako, koja grupa ljudi će biti testirana ovim testovima.

Na pitanje da li će škole biti onlajn ili ostaje situacija kakva jeste, dr Srđa odgovara da sada nema potrebe da se prelazi na onlajn nastavu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Promena pravila u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020

Donete nove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Srbiji...Nakon sednice Kriznog štaba, svi članovi saglasili su se da se uvedu nove mere koje će sprečiti dalje širenje korona virusa u našoj zemlji...- Ne, za sada nema govora o uvođenju PCR testiranja prilikom ulaska u zemlju. Nema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.