ZARAZA SE ŠIRI MUNJEVITOM BRZINOM: U svetu više od 11 miliona obolelih, korona virus ne posustaje

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 10:45

ZARAZA SE ŠIRI MUNJEVITOM BRZINOM: U svetu više od 11 miliona obolelih, korona virus ne posustaje

Do sada je umrlo više od 524.000 ljudi. 

Očekivanja stručnjaka da će korona nestati sa visokim temperaturama se nisu ostvarila. Šta više, korona je sa dolaskom leta gotovo podivljala. U prilog tome govori činjenica da je samo u junu zabeleženo 60 odsto slučajeva od početka pandemije.

Danas je broj obolelih u svetu prešao 11 miliona, a život je do sada izgubilo više od 524.000 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U mnogim državama sveta beleži se konstantan porast broja obolelih. Situacija je trenutno najteža u SAD i delovima Južne Amerike. Meksiko je danas zabeležio rekordan broj novoobolelih u 24 sata.

Mnoge vlasti ponovo uvode stroge mere kako bi se sprečilo širenje pandemije. I u Srbiji je proglašena vanredna situacija u nekoliko gradova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.