Vulin o Sajmu: Biće pristojno, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2020, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o Sajmu: Biće pristojno, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će smeštaj na Beogradskom sajmu za obolele od korona virusa biti pristojan, ali je i istakao da "nijedan prostor za izolaciju nije hotel".

Vulin je za RTS rekao da će pored kreveta biti postavljene kasete za odlaganje stvari.

Postojaće, kako je dodao, paravani za privatnost, prostor u kom će moći da se gleda televizija.

"Javljaju se preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje hoće da pomognu - da doniraju punjače, televizore. Biće to pristojan prostor, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel. Mi ćemo učiniti sve da bude pristojno, tu ćemo da se lečimo, a ne da uživamo", rekao je ministar odbrane.

On je rekao da je i Vojna gimnazija adaptirana za prijem ljudi koji trebada budu u samoizolaciji.

U ovom trenutku raspolaženo sa ukupno oko 1.000 postelja, rekao je Vulin.

"Dobro je u našem sistemu što smo fleksibilni, brzo prepoznamo potrebu i zadovoljavamo tu potrebu. Kineski lekari zadovoljni načinom na koji radimo, brzinom, posebno su zadovoljni Sajmom. Srbija se prilagođava iz dana u dan, menja odluke kad treba", naveo je on.

Vulin je rekao i da se sinoć čuo sa Aleksandrom Vučićem koji je naredio da se u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa, pojačaju mere.

Prema njegovim rečima, jedan muškarac kom je u Kragujevcu određena izolacija napao je vojnika.

"On je pokušao da pobegne iz izolacije koja mu je određena, strgnuo je masku dvojici medicinskih tehničara, možda zarazio našeg vojnika", rekao je Vulin.

Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan.

"Je l' je moguće da ste tako neodgovorni? Napadneš zdravstvenog radnika koji je tu da spase život, sram te bilo. Naravno da je savladan, sud će odlučivati o kazni. Ali izvinite, u vanrednom stanju napadneš vojnika, pa šta očekuješ", upitao je Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.