Vuhan završio masovno testiranje 11 miliona stanovnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 09:39

Vuhan završio masovno testiranje 11 miliona stanovnika

Kineski grad Vuhan završio je masovno testiranje skoro svih 11 miliona stanovnika na korona virus.Otkriveno je 300 asimptomatskih prenosilaca i nijedan aktivni slučaj Kovida 19.

Veruje se da je pandemija korona virusa potekla iz Vuhana koji je potom bio 76 dana u karantinu i registrovao oko 50.000 zaraženih.

Testiranje je sprovedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u drugoj polovini maja i obuhvatilo je svakog stanovnika koji nije bio već testiran. Nisu testirana samo deca mlađa od šest godina, prenosi Rojters.

"Ovo je izuzetno retko bilo gde u svetu. Ne samo da pokazuje poverenje i odlučnost u borbi protiv epidemije u Vuhanu, već služi i kao putokaz za druge gradove radi prevencije", rekao je stručnjak Nacionalne zdravstvene komisije Li Lanjuan novinarima.

Zamenik gradonačelnika Hu Jabo rekao je da je grad Vuhan potrošio 126 miliona dolara na testove što je, kako je ocenio, vredelo jer Vuhan želi da uveri stanovnike i ljude širom Kine da je epidemija prošla i da ponovo pokrene lokalnu ekonomiju, prenela je Sinhua.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vuhan testirao 11 miliona svojih stanovnika

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020

Kineski grad Vuhan završio je testiranje skoro svih 11 miliona stanovnika na virus korona...Otkriveno je 300 asimptomatskih prenosilaca i nijedan aktivni slučaj Covida-19. Ovih 300 osoba koje nemaju simptome infekcije upućeni su u izolaciju...Veruje se da je pandemija virusa korona potekla iz Vuhana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.