Vučić uručio medalje za zasluge u borbi protiv kovida 19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 13:58

Vučić uručio medalje za zasluge u borbi protiv kovida 19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere.

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << „Dr Milan Jovanović Batut", Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak", Institut za primenu nuklearne energije INEP i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo IMGGI.

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP „Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, JKP „Vodovod" Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju - Beograd, JKP „Gradska čistoća" - Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje - Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret - Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara" - Niš.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju - najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

"Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno", rekao je Vučić.

On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

"Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima", poručio je predsednik Srbije.

Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsedništvu na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić uručio MEDALJE ZA ZASLUGE u borbi protiv korone, odlikovanje uručeno i BLICOVOJ NOVINARKI MILICI MARKOVIĆ

Izvor: Blic, 24.Nov.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.