Tri nove mere države: PRODUŽAVA SE POLICIJSKI ČAS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 19:33

Tri nove mere države: PRODUŽAVA SE POLICIJSKI ČAS!

Aleksandar Vučić saopštio je nove mere države u borbi protiv korona virusa.

Srbija je u vreme epidemije korona virusa i shodno vanrednom stanju (od 15. marta) uvela zabranu kretanja od 20 do 05 časova (18.marta) za sve građane bez posebne dozvole. Četiri dana kasnije mera je produžen, pa je tako zabrana kretanja produžena od 17 časova (a subotom i nedeljom od 15 časova), jer je građani nisu shvatili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dovoljno ozbiljno.

Najnovija mera je sledeća: Policijski čas se pretvara u policijski vikend! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da će zabrana kretanja biti od subote od 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru.

- Ostavili smo ljudima dovoljno vremena da kupe štanim treba, a onda da od subote od 13 časova i celu nedelju ostanu u svojim kućama - rekao je Vučić.

Ovo ne važi za penzionere koji će i dalje moći da nedeljom od 4 do 7 ujutru da idu u prodavnice, naglasio je.

Još jedna od novih mera je da više od dvoje ljudi ne može da bude na jednom mestu i to će stupiti na snagu odmah, odnosno od večeras.

Doneta je i mera koja dozvoljava šetnju kućnih ljubimaca, ali ne u periodu od 20 do 21 čas, već od 23h do 01h (dakle do jedan iza ponoći) i to u rasponu od 200 metara od prebivališta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.