Izvor: Luftika.rs, 11.Avg.2020, 14:11

Vučić o ruskoj vakcini: Primiću bilo koju vakcinu za koju mi srpski stručnjaci kažu da je bezbedna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o prvoj vakcini protiv virusa korona koju je registrovala Rusija.
– Srećan sam zbog Rusa koji su prvi registrovali vakcinu potiv korona virusa – rekao je Vučić na pitanje da li će ruska vakcina biti ta koju će i građani Srbije dobiti.
Ali, dodao je on, to je pitanje za naše stručne timove.
– Znam sa kim naši ljudi razgovaraju, sa kim imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << potpisane memorandume o saradnji, sa kim prate razvoj vakcine kroz prvu, drugu i takozvanu treću fazu. Zato sam i pominjao novembar u vezi nabavke, ali sam srećan ako su Rusi pre toga proizveli vakcinu. Samo, to moraju naši stručni timovi da nam kažu da je bezbedna i sigurna – rekao je Vučić, prenosi Mondo.
On je ocenio da je važno da što pre dobijemo vakcinu jer je to spas za ekonomiju i dodao da je njemu nebitno čija je.
– Postoje političari koji kažu ‘mi nećemo da primamo rusku ili kinesku vakcinu’… Ja ću primiti bilo koju vakcinu za koju mi srpski stručnjaci kažu da može da pomogne u prevenciji covid 19 bolesti – rekao je Vučić.
Kisić Tepavčević: Prva bih sa svojom porodicom stala u red za vakcinu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Prvi ću primiti vakcinu, kad srpski stručnjaci kažu 'dobra je'

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2020

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prvi primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra i da može da pomogne u prevenciji bolesti kovid 19.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ruska vakcina protiv koronavirusa će se zvati Sputnjik prema sovjetskom satelitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2020

Vakcina protiv koronavirusa koju je razvila Rusija nazvana je "Sputnjik V" (V za vakcinu), po sovjetskom satelitu, prvoj svemirskoj letelici koja je posalta u orbitu Zemlje, rekao je predsednik fonda uključenog u razvoj vakcine...Više od milijardu doza je unapred naručilo 20 stranih država, rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stručnjaci reagovali zbog vakcine: Ruski potez lakomislen i bezobziran

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2020

Vijest da je Rusija prva registrovala vakcinu protiv novog virusa korona prenijeli su svi svjetski i regionalnni mediji i izazvala uzbunu među stručnjacima za javno zdravlje, koji kažu da je teško vjerovati u vakcinu za koju nisu objavljeni svi podaci iz tih ispitivanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NOVA NADA: Putinova vakcina protiv korone spas i za Srbiju?! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 12.Avg.2020, 07:00

Domaći eksperti oduševljeni vešću da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv korone, ali kažu da ona i kod nas mora proći stručnu proveru

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.