Vučić: Vakcinisanima protiv Kovida 19 dodatnih 3.000 dinara pomoći

Izvor: VOA, 05.Maj.2021, 11:57

Vučić: Vakcinisanima protiv Kovida 19 dodatnih 3.000 dinara pomoći

Svi građani koji su do sada vakcinisani ili prime bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa do 31. maja, dobiće od države dodatnih 3.000 dinara (oko 30 američkih dolara), najavio je u sredu predsednik Srbije Alekandar Vučić. On je za TV Pink najavio da će tu odluku Vlada doneti kako bi nagradila ljude koji su "pokazali odgovornost", a da istovremeno podstakne i druge da se vakcinišu, preneo je FoNet. Ta dodatna pomoć se, bez obzira na najavljenih 50 evra, odnosi i na sve penzionere koji su se vakcinisali ili će to učiniti do kraja maja rekao je Vučić. On je rekao da država ima novac i jer ima visoku stopu rasta i da je vakcinacija neopohodna kako bi privreda mogla da radi i da ekonomija ne trpi dodatne posledice pandemije. Sutra sednica Kriznog štaba Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa trebalo bi da zaseda u čevrtak u 16 sati, potvrđeno je RTS-u. Prethodno je portal Bizlajf javio da će se, prema nezvaničnim informacijama, raspravljati o radu kafića i restorana, uključujući i rad u zatvorenom prostoru od predstojećeg vikenda. Tu mogućnost najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom jutrošnjeg gostovanja na televiziji Pink, rekavši da će biti razmotreno i da li da se od 7. maja otvore restorani jer se epidemiološka situacija popravila. Vučić je dodao kako se nada da će se situacija dodatno popraviti i da će od juna ili jula biti omogućeno organizovanje i venčanja u Srbiji. Udruženje "Ivent Industrija" Srbije zatražilo je danas od Kriznog štaba i nadležnih državnih organa da se u momentu kada se dozvoli rad restoranima u zatvorenom prostoru dozvoli i organizacija proslava pod uslovima koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje Beograd 24. februara ove godine i dopunio 6. aprila. U ovom dokumentu u potpunosti su izjednačena pravila ponašanja gostiju kao i mere prevencije i zaštite u klasičnim restoranima i u objektima gde se obavljaju proslave. "Samim tim, apsolutno je neprihvatljivo da se uz otvaranje restorana, već na ovoj prvoj sednici kriznog štaba, ne odobre i proslave", navodi se u saopštenju predstavnika Udruženja "Ivent industrije" koje je preneo FoNet. Ističe se da "Ivent Industrija" ne želi više da "bude talac oprečnih mišljenja lekara iz kriznog štaba i nerazumevanja situacije" i ne želi da bude talac selektivnih mera i odluka kojima je nekima rad dozvoljen bez ograničenja, a nekima ni pod najstrožim merama prevencije.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za vakcinisane u Srbiji – po 3.000 dinara

Izvor: DANuBeogradu.rs, 05.Maj.2021

Pored pomoći od dva puta po 30 evra za sve punoletne osobe u Srbiji, i po 50 evra za penzionere, vakcinisani će dobiti još po 3.000 dinara. To je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da neće biti donošene „diskriminacione mere“ za one koji ne žele da prime vakcinu protiv virusa...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.