Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2020, 14:12

Vučić: Jedna od najtežih nedelja, danas će biti između 600 i 700 zaraženih koronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema naznaka da se korona smiruje i da je svakog danas sve više pozitivnih na taj virus.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će danas biti između 600 i 700 zaraženih i da je ovo jedna od najtežih nedelja dosad.

Rekao je da se očekuje da narednih dana pređe i 800, 900, 1.000 i da postoji problem s bolničkim kapacitetima.

"Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imamo između 80 i 100 više hospitalizovanih od otpuštenih dnevno onda nam treba samo dan do dva da popunimo jednu bolnicu, da moramo posle toga da krenemo sa popunjavanjem druge", rekao je Vučić.

On je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.

Rekao je da je Srbija što se tiče epidemiološke situacije ubedljivo najbolja u regionu i među najboljima u Evropi po procentu zaraženih prema broju stanovnika i umrlih.

Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno građani Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Bez naznaka o smirivanju epidemije, problem sa bolničkim kapacitetima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 25. oktobra da nema naznaka da se korona smiruje i da je svakog dana sve više pozitivnih na taj virus. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će 25. oktobra biti između 600 i 700 zaraženih i da je ovo jedna od najtežih nedelja dosad. Rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.