Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud Indije: Mediji da prenose samo zvanične vesti o virusu korona

Vrhovni sud Indije je naložio medijima da prenose vladinu "zvaničnu verziju" događaja vezanih za pandemiju virusa korona.

Sud je naveo da je odluka vezana za sprečavanje izbijanja panike zbog širenja lažnih tvrdnji, bez namere da se meša u slobodu govora, javlja AP.

Odluka suda je odgovor na navode da je prošlonedeljni povratak hiljada radnika iz Nju Delhija i drugih gradova u njihova sela izazvan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lažnim tvrdnjama da će vladina naredba o tronedeljnom ograničavanju kretanja trajati mesecima.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.